#7 Beveiligingstip:

Beleid voor mobiele apparatuur

Beleid voor mobiele apparatuur
door Murad
Beleid voor mobiele apparatuur

In ISO 27002 wordt gesproken over het opstellen van beleid voor mobiele apparatuur met ondersteunende beveiligingsmaatregelen. De beveiligingsmaatregelen dienen te worden vastgesteld om de risico's die het gebruik van mobiele apparatuur met zich meebrengt te beheren.

Het beleid voor mobiele apparatuur behoort verschillende aspecten in overweging te nemen zoals bescherming tegen malware en het op afstand onbruikbaar maken, wissen en uitsluiten van informatie. Hierbij hoort u als organisatie rekening te houden met het soort gegevens dat wordt verwerkt op het toestel.

Beleid voor mobiele apparatuur behoort ook rekening te houden met toegangsbeveiligingsmaatregelen. De toestellen die door de medewerkers van de organisatie worden gebruikt moeten dusdanig zijn beveiligd dat onbevoegden geen toegang hebben over opgeslagen of verwerkte informatie. Dit kan door bijvoorbeeld authenticatie of cryptografische technieken.

Zonder bewustzijn van de medewerkers is beleid vaak niet effectief. Volgens ISO 27001 behoren medewerkers te worden getraind om bewust te zijn van de risico's. Wanneer de risico's duidelijk zijn bij de medewerkers, zullen de medewerkers zich ook sneller conformeren aan het beleid.

Wilt u meer weten? Of heeft u hulp nodig met de juiste maatregelen in uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Murad Mekic

Meer nieuws

 

Convy wil bijdragen aan een wereld waarin organisaties voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid en privacy.

Wij willen hieraan bijdragen door organisaties te begeleiden naar een ISO en/of AVG certificering. Door middel van een ISO certificering maken organisaties aantoonbaar dat de producten en diensten veilig, betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn. Door middel van een AVG gerelateerd certificaat (zoals de Data Pro Code) maken organisaties aantoonbaar dat ze voldoen aan de privacywetgeving.

 

 

https://www.alleadressen.nl/