#5 Beveiligingstip:

Op afstand onbruikbaar maken, wissen en uitsluiten van informatie

Op afstand onbruikbaar maken, wissen en uitsluiten van informatie
door Murad
Op afstand onbruikbaar maken, wissen en uitsluiten van informatie

Vandaag een beveiligingstip voor het op afstand onbruikbaar maken, wissen en uitsluiten van informatie.

Het gebeurt helaas in bijna iedere organisatie. Een medewerker raakt zijn bedrijfstoestel kwijt of het wordt gestolen. Ook in de ISO 27002 wordt hierover gesproken. Volgens de ISO hoort u hier als organisatie rekening mee te houden en voorzorgsmaatregelen te nemen. Hiermee toont uw organisatie aan bewust bezig te zijn met de veiligheid van de gegevens en worden eventuele risico's geminimaliseerd of zelfs geëlimineerd.

Wij adviseren om software te installeren op bedrijfstoestellen waarmee het mogelijk is om op afstand de gegevens op het toestel te verwijderen. Hiermee kan worden uitgesloten dat gevoelige gegevens in verkeerde handen terecht komen.

Gaat het om een Apple apparaat dan kunt u door middel van iCloud de inhoud op het apparaat wissen. Via iCloud.nl kunt u inloggen en zien waar de Apple toestellen zich bevinden. U kunt via iCloud zelf een bericht sturen naar het toestel dat op het display wordt weergeven. Denk hierbij aan een “Ik ben mijn toestel verloren. Bel me aub terug op 06…”

Kanttekening hierbij is wel dat iCloud locatie alleen werkt wanneer het toestel aan staat. Gegevens kunnen pas gewist worden op het moment dat het toestel contact heeft met een Wifi- of mobiel netwerk. Mocht het toestel uit zijn gezet dan zal er tot die tijd niks gebeuren met de gegevens en zal alles op het toestel blijven staan. Wel is het zo dat wanneer het toestel is vergrendeld met een wachtwoord of toegangscode, de onwettige eigenaar eerst het toestel moet kraken om toegang te kunnen krijgen tot de gegevens.

Waar Apple gebruik maakt van iCloud hebben Android toestellen zoals Samsung, Huawei, Sony et cetera hun eigen oplossing genaamd Android device. Deze software is in z’n werking hetzelfde als iCloud voor de iOs toestellen.

Wilt u meer weten? Of heeft u hulp nodig met de juiste voorzorgsmaatregelen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Murad Mekic

Meer nieuws

 

Convy wil bijdragen aan een wereld waarin organisaties voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid en privacy.

Wij willen hieraan bijdragen door organisaties te begeleiden naar een ISO en/of AVG certificering. Door middel van een ISO certificering maken organisaties aantoonbaar dat de producten en diensten veilig, betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn. Door middel van een AVG gerelateerd certificaat (zoals de Data Pro Code) maken organisaties aantoonbaar dat ze voldoen aan de privacywetgeving.