#2 Beveiligingstip:

Virtuele desktop toegang

Convy beveiligingstip 2 uit de ISO 27001 en ISO 27002
door Daniel
Convy beveiligingstip 2 uit de ISO 27001 en ISO 27002

Vandaag een beveiligingstip in de categorie Telewerken. Telewerken verwijst binnen de ISO 27002 naar alle vormen van werken buiten het kantoor, het wordt ook wel Flexwerken genoemd.

Een risico dat kleeft aan de inzet van Flexwerkers is dat zij op privéapparatuur (persoons)gegevens verwerken en opslaan. Deze privéapparatuur is vaak minder goed beveiligd. Het is in ieder geval lastig voor een organisatie om ‘in control’ te zijn.

Het verlenen van virtuele desktop toegang aan Flexwerkers biedt een oplossing. De Flexwerker verbindt via zijn privéapparatuur met een virtuele desktop. Deze virtuele desktop wordt vaak gerund vanuit een (goed beveiligd) datacentrum. Met deze oplossing is de organisatie meer ‘in control’ en wordt het verwerken en opslaan van informatie op een privéapparatuur voorkomen.

Meer weten over hoe virtuele desktop een oplossing kan bieden voor uw organisatie? Neem contact met ons op.

Daniel Hendriks

Meer nieuws

 

Convy wil bijdragen aan een wereld waarin organisaties voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid en privacy.

Wij willen hieraan bijdragen door organisaties te begeleiden naar een ISO en/of AVG certificering. Door middel van een ISO certificering maken organisaties aantoonbaar dat de producten en diensten veilig, betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn. Door middel van een AVG gerelateerd certificaat (zoals de Data Pro Code) maken organisaties aantoonbaar dat ze voldoen aan de privacywetgeving.