#1 Beveiligingstip:

Onderhoud van apparatuur

Beveiligingstip 1 uit de ISO 27001 en ISO 27002 onderhoud van apparatuur
door Murad
Beveiligingstip 1 uit de ISO 27001 en ISO 27002 onderhoud van apparatuur

In de ISO 27002 wordt gesproken over de beheersmaatregel:

Apparatuur moet correct worden onderhouden om de continue beschikbaarheid en integriteit ervan te waarborgen.

Dit geldt voor hardware en software. Een voorbeeld is het besturingssysteem Windows 7. Dit wordt sinds 14 januari 2020 niet meer ondersteund. Indien u toch gebruik blijft maken van dit besturingssysteem dan is de computer kwetsbaar voor virussen en andere beveiligingsrisico's.

Zorg daarom dat uw besturingssysteem up-to-date is zodat u beveiligingsupdates blijft ontvangen die uw pc helpen beschermen tegen virussen, malware, spyware en andere schadelijke software waarmee uw gegevens kunnen worden gestolen.

Door de huidige corona pandemie is er een gigantische stijging in het aantal thuiswerkers. De computers van thuiswerkers vormen vaak een zwakke schakel in de beveiliging van bedrijfsinformatie. Cybercriminelen maken hier steeds vaker gebruik van. Via een slecht beveiligde computer van een thuiswerker verschaffen zij zich toegang tot bedrijfsinformatie.

Zorg dus ook dat de thuiscomputer van alle thuiswerkers up-to-date is.

Heeft u hier hulp bij nodig? Wij helpen u graag.

Murad Mekic

Meer nieuws

 

Convy wil bijdragen aan een wereld waarin organisaties voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit, veiligheid en privacy.

Wij willen hieraan bijdragen door organisaties te begeleiden naar een ISO en/of AVG certificering. Door middel van een ISO certificering maken organisaties aantoonbaar dat de producten en diensten veilig, betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn. Door middel van een AVG gerelateerd certificaat (zoals de Data Pro Code) maken organisaties aantoonbaar dat ze voldoen aan de privacywetgeving.